Danmark

Den socialdemokratiske regering er i de seneste par måneder skredet til højre. Indgrebet i sygeplejeskernes strejke, samt det brutale forslag om at skære i dagpenge og straffe kontanthjælpsmodtagere endnu hårdere, har udløst en debat i Enhedslisten: Skal man stille et decideret mistillidsvotum til regeringen?

Mandag den 10. maj afholdes et såkaldt ”demokrati-seminar” i på Skuespilshuset i København og digitalt. Blandt talerne er Venezuelas oppositionsleder Juan Guaidó, som siden 2019 har forsøgt at kuppe sig til magten i Venezuela og udråbe sig selv som ”præsident” selvom han ikke er blevet valgt af Venezuelas folk.

Af Socialistens redaktion

Mandag den 25. januar blev regeringen, partierne Venstre, de Radikale, Liberal Alliance og SF, enige om en aftale der sikrer minkavlerne hele 18,8 mia. i erstatning for lukningen af minkavl i Danmark.

Aftalen er en fuldstændigt uhørt grotesk gavebod til minkavlerne, som simpelthen får kompensation for tabt fortjeneste helt frem til år 2030. Udover 8,9 mia. til direkte støtte til minkavlerne fra 2022-2030, så betyder aftalen bl.a. at følgerhverv tildeles 4,1 mia. og at staten skal bruge op mod 2,7 mia. på nedrivning af produktionsanlæg.

Af Socialistens redaktion

I anledning af fredagens demonstrationer udgiver vi følgende udtalelse: Den stigende pensionsalder betyder at hvis man er født i 1975 kan man først gå på pension som 71-årig. Er man født i 2008 kan man først gå på pension når man er 75,5. Dette er fuldstændigt urimeligt. Aftalen om den stigende pensionsalder stammer helt tilbage fra det såkaldte velfærdsforlig fra 2006. Dette er et af de mest voldsomme angreb på den danske arbejderklasse i nyere tid. Retten til en rimelig alderdom bør være en menneskeret. Men med den stigende pensionsalder vil arbejderklassen i fremtiden skulle slide sig igennem langt over 50 år før de kan stoppe på arbejdsmarkedet. Dette vil for langt størstedelen af arbejderklassen betyde at man skal knokle til man er ødelagt.

Søg

Covid-19-pandemien

Lad dem ikke gamble med vores liv! For en uafhængig klasselinje til at modgå pandemien.

Læs her

Go to top
JSN Megazine 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework