Danmark

Af Socialistens redaktion

Her 3 år efter at den socialdemokratiske regering kom til magten er der flere der begynder at spørge sig selv, hvor er regeringen på vej hen? Regeringen vandt valget i 2019 efter fire år med Løkkes højrefløjsregering, blandt andet ved at love pension for de mest nedslidte på arbejdsmarkedet. Der har nok været mere end en der huskede den socialdemokratiske-radikale regering med Thorning, Vestager og Corydon. Og derfor var forhåbningerne til om regeringen rent faktisk ville føre politik der tilgodeså arbejderne begrænsede, allerede inden Mette Frederiksen satte sig ind i ministerbilen.

 Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

Det er som om, at alvoren ikke rigtig er trængt ind, når man ser hvordan verdens politikere behandler den igangværende klimakrise. Mens forskere i hobetal sender den ene dystre rapport ud efter den anden, og nabolande såvel som fjernere egne af verden oplever den ene klimarelaterede naturkatastrofe efter den anden, så fortsætter drivhusgasudledningerne for fuld hammer, som om intet var hændt.

I de forløbne år, er det ellers ikke skortet på politiske løfter om at gøre noget ved klimakrisen, men når det kommer til reel handling, har der været mere begrænsede succeser.

 

Af Jan Carlsen

Pelle Dragsted har udgivet bogen Nordisk Socialisme i 2021. Pelle skriver i forordet, at ”jeg har skrevet denne bog ud fra et ønske om at beskrive og diskutere et demokratisk alternativ til den økonomi, vi har i dag. Og (…) at anvise veje dertil.” (s. 11)

Torsdag den 16. juni, kl.19.00 i Bogcaféen NV, Frederikssundsvej 64, 2400 København NV, Danmark
Debatten om NATO raser på venstrefløjen, senest i kølvandet på Sverige og Finlands ansøgning om medlemsskab. Er det nødvendigt at acceptere NATO som et mindre onde? Hvad er NATO's historie og hvordan arbejder de i dag? Kan de være garant for vores sikkerhed? Er det nødvendigt at finde en "alternativ sikkerhedsstruktur", som kan sættes i stedet for NATO?  
Vi inviterer til en spændende debataften i Bogcaféen i Nordvest. Mødet starter med et oplæg og derefter er der god tid til debat.
Der vil være mulighed for at følge med i mødet på zoom, ved tilmelding på forhånd til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Søg

Covid-19-pandemien

Lad dem ikke gamble med vores liv! For en uafhængig klasselinje til at modgå pandemien.

Læs her

Go to top
JSN Megazine 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework