Fagligt

Blog af Lasse Bertelsen, oprindelig bragt i Dagbladet Arbejderen.

Sygeplejerskerne har fået nok og er gået i strejke. De er trætte af, at politikernes snak om at forbedre forholdene ikke bliver fulgt op af handling. 

Vi bringer hermed en solidaritetsudtalelse fra Malernes Fællesklub Storkøbenhavn. Nu kan ingen være i tvivl. Sygeplejerskerne har nu stemt nej til det samme resultat 2 gange! Dermed skal de i konflikt. Her kan de regner med vores fulde sympati, støtte og solidaritet. Ligesom sygeplejerskerne er vi også trætte af ikke at kunne genkende vores krav, når vi ser forhandlingsresultatet.

Af Lasse Bertelsen

Lørdag den 27. februar bliver der kampvalg om formandsposten i Malerforbundet. Det er en kamp om linjen og om respekt for faget. Denne artikel blev oprindeligt bragt som et blogindlæg i Dagbladet Arbejderen. 

Den 27. februar er der ekstraordinær kongres i Malerforbundet. Årsagen er, at den nyvalgte forbundsformand trak sig af personlige årsager i 2020. Dette til trods for at han ikke bare var nyvalgt, men også yderst populær blandt de aktive malersvende og lærlinge. Den daværende næstformand Tonni Olsen blev derefter konstitueret som formand. En uge efter dette stopper en fagligt valgt forbundssekretær "efter gensidig aftale". Det har undret mange af os malersvende. Når vi spørger ind til det, får vi at vide, at "parterne har aftalt ikke at udtale sig om sagen". Hmmmm.

Af Lasse Bertelsen

Skulder ved skulder - Solidaritet mellem fag. Ingen skal efterlades på perronen!

I øjeblikket er afstemningen om overenskomstresultatet for OK20 i fuld gang. Skal man stemme ja, nej eller boykotte afstemningen. Er der nogen der er ”efterladt på perronen” eller er alle ”blevet reddet af mæglingsskitsen”?

Vi bringer hermed en udtalelse vedtaget af Malernes Fællesklub i København om resultatet af OK2020.

 

Af Lasse Bertelsen

Kort før jul udgav Kraka/Small Great Nation-initiativet og revisionshuset Deloitte en undersøgelse om stigninger i løn siden krisen. Denne undersøgelse viser at arbejdernes lønninger ikke er steget nær så meget som Dansk Arbejdsgiverforenings statistik viser. Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har lønmodtagerne i den private sektor haft reallønsstigninger på 5,3 procent siden 2009. Den nye undersøgelse viser derimod at gennemsnittet kun er på 3 procent. Og at lønudviklingen er højst i toppen, hvor den stiger 7 procent mens bunden slet ikke har haft reallønsfremgang og de 5 procents dårligst lønnede faktisk i dag tjener mindre end de gjorde i 2009!

Søg

Go to top
Template by JoomlaShine