Ved dagens uddannelsesdemo delte Socialisten 600 løbesedler ud. Læs teksten her:

Kampen for ordentlig SU og mod nedskæringer kan vindes!

Der er penge nok hvis vi dropper kampfly og beskatter erhvervslivet

Regeringens forslag om at skære 800 kr. om måneden af SU’en er et angreb på den lige adgang til uddannelse. En ordentlig SU er en forudsætning for, at alle unge uanset baggrund kan tage en uddannelse. Oveni angrebene på SU’en så fortsætter regeringen med at skære 10 milliarder på uddannelsesområdet frem til 2020.

Regeringen fortælles os at vi er nødt til at spare. At vi alle må yde et offer for at få Danmark tilbage på ret kurs. Men hvorfor er det så, at der er råd til skattelettelser i toppen og for erhvervslivet? I forvejen er selskabsskatten faldet med 12% de sidste 20 år!

Hvorfor er der stadig råd til at føre krig og investere 150 milliarder kr. i indkøb og vedligeholdelse af nye kampfly? Det er et spørgsmål om prioriteringer!

Vælger vi at droppe kampflyene og hæver selskabsskatten til tidligere niveauer er der mere end rigelig med penge til at droppe alle nedskæringerne og skabe nye investeringer i uddannelse, en SU til at leve af, billige ungdomsboliger og arbejde efter endt uddannelse.

Men i stedet for at investere i uddannelse og velfærd, der kommer det store flertal til gode, vil regeringen have os til at betale for at erhvervslivet kan genoprette deres profitter tilbage til hvad de var før den økonomiske krise. En krise de selv var med til at skabe.

I Socialisten vil vi en anden vej hvor samfundets ressourcer styres demokratisk og bruges til flertallets bedste, hvor de værdier vi skaber i fællesskab investeres i job og velfærd til gavn for det store flertal, frem for i skattelettelser og støttepakker til bankerne og resten af erhvervslivet.

Endagsdemonstrationer er ikke nok – Strejker og blokader er vejen frem!

Vi har gode chancer for at vinde kampen mod SU-forringelserne. Regeringen har stadig ingen aftale og finanslovsforhandlinger ser fortsat svære ud. Det store flertal af befolkningen er imod forringelser af SU’en og Uddannelsesalliancen er lykkedes med at samle Elev- og Studenterbevægelsen i fælles kamp sammen med fagforeningerne. Men vil vi være sikre på at vinde, så er det ikke nok med en enkelt demonstration, slet ikke hvis vi også ønsker at vende nedskæringer til nye investeringer. Skal vi være sikre på at vinde, så må der indkaldes til nye demonstrationer. Yderligere må der indkaldes til strejker, blokader og besættelser af uddannelsessteder og alliancen med fagforeningerne må bruges mere offensivt til at sprede kampen videre til både det offentlige og private arbejdsmarked og koble den med en bredere kamp for velfærd.

Flere gymnasier planlægger at besætte og nedlægge undervisningen i dag. Tidligere protester viser, at den slags aktioner er de mest effektive til at presse regeringen. Men det er ikke nødvendigvis nok med besættelser en enkelt dag, slet ikke hvis gymnasierne står alene.

Det er på tide at Elev- og Studenterbevægelsen indkalder til et nationalt stormøde, hvor elever og studerende demokratisk kan diskutere den videre kamp.

Her bør der besluttes nye aktionsdage med gymnasiebesættelser, strejker på de tekniske skoler og blokader på universiteterne og videregående uddannelser, efterfulgt af fælles demonstrationer. Og der bør besluttes en plan for nye aktionsdage, hvis regeringen nægter at give efter for vores krav. Men det kræver at Elev- og Studenterbevægelsen er parat til at lægge en offensiv plan, der går længere end én-dags demonstrationer.

Det er hvad vi I Socialisten kæmper for. I Socialisten er vi aktive i elev- og studenterbevægelsen, i fagforeninger og i Enhedslisten. Vi arbejder for at styrke bevægelserne og for at dreje dem ind på en mere kampklar strategi. Har du lyst til at hjælpe os i kampen eller bare høre mere så find os på www.socialisten.dk eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.