Enhedslisten

Udtalelse fra Enhedslistens Græsrodsnetværk:

Den globale klimakrise kræver en omfattende rød og grøn omstilling. Dette blev slået fast i Enhedslistens grønne program fra 2018, hvor man bl.a. skriver, at der er behov for, at langsigtede miljømæssige og sociale hensyn træder i stedet for kortsigtede profithensyn. Med andre ord, som der også står i vores principprogram; ”klimakampen nødvendiggør et angreb på selve kernen i kapitalismen”.

Ikke desto mindre, har Enhedslistens folketingsgruppe gang på gang valgt at sætte sine underskrifter på aftaler, der angiver, at markedskræfterne kan løse klimakrisen:

Af Socialistens redaktion

Søndag den 1. marts blev mange medlemmer af Enhedslisten overraskede, da et billede af et stormøde florerede på de sociale medier. På fotoet sås en gruppe unge, som proklamerede at de havde oprettet en ny organisation kaldet “Rød Grøn Ungdom” (RGU). Mødet var bevidst blevet hemmeligholdt og der havde ikke været nogen opreklamering hverken i Enhedslistens medlemsblad, på nogle hjemmesider eller i offentlige kalendre. Hverken Enhedslistens hovedbestyrelse eller forretningsudvalg var blevet underrettet.

Af Andreas Bülow (delegeret)

Enhedslisten holdt årsmøde den 3. og 4. oktober. På grund af den nuværende corona-pandemi og de stigende smittetal i Danmark, foregik hele mødet digitalt. Mange lokalafdelinger var forsamlet og andre delegerede sad hjemmefra, hele mødet foregik gennem en online-konference på zoom og med elektroniske afstemninger.

File:Enhedslisten, flag ved telt, Folkemødet 2016.jpg

Billede af Finn Årup Nielsen, 2016, Wikimedia commons

 

Korrektiv til S eller alternativ?

Selvom nogle af diskussionerne udadtil kunne ligne organisatoriske uenigheder, så afspejlede de fleste af dem en større politisk kamp.

Af Socialistens redaktion

Enhedslistens årsmøde 2019 bliver en vigtig milepæl for vores parti. Der bliver vigtige diskussioner om globaliseringsprogram og organisatoriske ændringer. Men først og fremmest er årsmødet en kærkommen mulighed for at partiet evaluerer på de sidste par års omvæltninger i det politiske landskab og den netop overståede valgkamp.

Af  Jan Carlsen
 
I  september 2019 udkom bogen Det Hærdede Stål med undertitlen Historien Om Enhedslistens Første 25 år I Folketinget. Om bogen hedder det i forordet, at  den er "den bedst opnåelige version af sandheden" (s.11)
Bogen er som undertitlen siger historien om Enhedslistens første 25 år i Folketinget

Af Lasse Bertelsen

Ledelsen for Enhedslisten har i den seneste periode været fremme med flere udmeldinger som er blevet meget omtalt. Både udspillet om 100 dage med Enhedslisten samt at Pernille Skipper stiller op som statsministerkandidat hvis Enhedslisten, Alternativet og SF får flere stemmer end Socialdemokratiet ved det kommende valg.

Søg

Covid-19-pandemien

Lad dem ikke gamble med vores liv! For en uafhængig klasselinje til at modgå pandemien.

Læs her

Go to top
JSN Megazine 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework