Danmark

Socialistens redaktion præsenterer nyt nummer:

Læs om: OK-2018, Enhedslisten, Iran, DR og medieforlig, Stormen på børsen, Den russiske revolution, Pakistan, Lærlingekamp i Danmark - og mere. Kun 10 kr + porto. Bestil på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Af Andreas Bülow

Op mod en milliard kroner. Så meget kan Danmarks Radio blive beskåret, hvis det står til Dansk Folkeparti og Venstre. Det nye medieforlig er i støbeskeen, men det handler ikke om "borgerligt frisind", men derimod om privatiseringer, flere udliciteringer og dårligere løn og arbejdsvilkår for de ansatte.

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

I løbet af de seneste årtier er bus- og togdriften i Danmark blevet gradvist massakreret. Fremfor forbedringer, har passagererne oplevet store prisstigninger og lukning af bus- og togruter i hele landet. Nu vil den nye borgerlige regering gennemtvinge udbud af hele togdriften i Danmark.

Den borgerlige regerings velfærdsrøveri vil få katastrofale følger for børn, unge, ældre og syge. Foruden alle de ansatte, som vil bukke under med stress, når arbejdspresset nok en gang skrues i vejret. Den kommunale velfærd er gennem en årrække blevet sendt på skrumpekur. 1) Der har været gentagne grønthøsterbesparelser (mellem 2010 og 2015 har kommunerne til sammen sparet 11 milliarder kr.). 2) Der er en stram budgetlov, der straffer kommuner, som har for mange udgifter (resultat: kommunerne brugte i årene 2011-2013 op til 8 milliarder kr. mindre om året, end de rent faktisk havde lov til). 3) Der er blevet ’effektiviseret’ for 15,7 milliarder kr. mellem 2007 og 2014, hvilket reelt er nedskæringer, når ansatte forventes at levere den samme service på halv tid.

Turbulente tider

Et perspektivdokument om situationen i økonomien, i Danmark og internationalt, i fagbevægelsen og i Enhedslisten.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine