Danmark

Af Socialistens redaktion

Ved indgangen til april står Danmark – og resten af verden – i en ny virkelighed. Covid-19 er blevet til en pandemi, har spredt sig i hele verden og tvunget stater til at lukke grænser, skoler og dele af arbejdsmarkedet. Aktiemarkedet er styrtdykket, tusinder fyres, der indføres forsamlingsforbud og nødlove.

Lande som Italien og Spanien har lidt massive dødstal og deres hospitalsvæsener er blevet presset til det yderste. Et virus, som allerede har dræbt tusinder, truer nu med koste titusindvis af flere liv, ikke kun i Europa og USA, men også i fattige lande hvor der er svage sundhedssektorer.Vi trodsede den silende regn og samlede over 50 personer for at sige NEJ til kup i Bolivia. Gode taler fra Endel Pernia, Jeppe-Krommes Ravnsmed, Marcelo Llorente og Aydée. Tak til alle fremmødte. Billeder og video vil blive sendt til medier og sociale bevægelser i Bolivia som kæmper mod kuppet. Nattens begivenheder, hvor hæren har dræbt mindst fem demonstranter i Sacaba i Cochabamba-regionen, viser desværre hvor aktuel og vigtig vores demonstration er. Kampen fortsætter!!!
De studerende på Københavns Universitet har nu i ti dage blokeret ledelsen på humanistisk fakultet. De kræver stop for nye målplaner, som bl.a. betyder fagsammenlægninger, fyringer af ansatte og flere forringelser på universiteterne. Aktivister fra Socialisten har været en central del af kampen og har også hjulpet med produktion af denne video, hvor de studerende forklarer deres krav. 

Af Peter Iversen, aktiv i boligbevægelsen i Aarhus og medlem af Enhedslisten

Det politiske billede har de sidste par år været præget af partier, der har forsøgt at overgå hinanden i udlændingestramninger og såkaldt paradigmeskift. Også boligområdet, hvor næsten en femtedel af Danmarks befolkning bor alment, er blevet en kampplads for nedrighederne. Folketinget vedtog i slutningen af november med stemmerne fra regeringspartierne, DF, Socialdemokraterne og SF i fællesskab den nye såkaldte ghettolov, der betyder at flere udsatte boligområder skal reduceres til under 40 % almene familieboliger inden 2030. Enhedslisten, Alternativet og De Radikale stemte imod den nye lov, der trådte i kraft den 1. december 2018.

Covid-19-pandemien

Lad dem ikke gamble med vores liv! For en uafhængig klasselinje til at modgå pandemien.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine