Danmark

Den 25. juni blev S, SF, De Radikale og Enhedslisten enige om en "forståelsesramme" for dannelsen af en ny regering. I denne første kommentar ser Niklas Zenius Jespersen aftalen igennem i sømmene og kaster et kritisk blik på en række mangler, svigt og direkte problemer som teksten indeholder. I en opfølgende artikel vil vi se nærmere på Enhedslistens rolle, opgaver og udfordringer i forbindelse med den nye regering. 

Torsdag den 27. juni 2019 kl. 19.00-21.00

Stram Kurs kom ikke i Folketinget. Men både dem og Nye Borgerlige var en markant del af valgkampen. Truslen fra racisme og det yderste højre er ikke gået definitivt væk. Hvordan bekæmper vi dem politisk?

Kom til fyraftens-debat i Socialisten. Mødet indledes med et oplæg og efterfølgende fri debat.

Mødet finder sted på Holsteinsgade 29B, 2100 København Ø.

 

 

 

 

 

 

 

Af Andreas Bülow

Mens de borgerlige partier taber 11 mandater og sandsynligvis nøglerne til statsministeriet, vinder oppositionspartierne stærkt frem.

Dansk Folkeparti får lammetæsk med en tilbagegang fra 21% i 2015 til 8,8% i dag. Liberal Alliance bliver smadret helt ned omkring spærregrænsen, efter en tilbagegang fra 7,5 til sølle 2,3%. Selv ikke deres partiformand Anders Samuelsen har opnået valg til folketinget.

 

Af Andreas Bülow

Lars Løkke har trykket på valgknappen, men alle partierne har længe været i kampagne-mode.

Efter fire år med en borgerlig regering, vil mange arbejdere og unge håbe på forandringer.

Det er ikke fordi der mangler årsager, til at ønske en anderledes regering.

Siden 2015 har vi set store angreb på tilkæmpede rettigheder; Et kontanthjælpsloft, som dømmer tusinder af arbejdsløse til et liv i fattigdom. En såkaldt ghetto-pakke som smadrer billige lejeboliger. Og en række finanslove med skattelettelser til de rige og besparelser på uddannelse og sundhed. 

Turbulente tider

Et perspektivdokument om situationen i økonomien, i Danmark og internationalt, i fagbevægelsen og i Enhedslisten.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine