Danmark

De studerende på Københavns Universitet har nu i ti dage blokeret ledelsen på humanistisk fakultet. De kræver stop for nye målplaner, som bl.a. betyder fagsammenlægninger, fyringer af ansatte og flere forringelser på universiteterne. Aktivister fra Socialisten har været en central del af kampen og har også hjulpet med produktion af denne video, hvor de studerende forklarer deres krav. 

Af Peter Iversen, aktiv i boligbevægelsen i Aarhus og medlem af Enhedslisten

Det politiske billede har de sidste par år været præget af partier, der har forsøgt at overgå hinanden i udlændingestramninger og såkaldt paradigmeskift. Også boligområdet, hvor næsten en femtedel af Danmarks befolkning bor alment, er blevet en kampplads for nedrighederne. Folketinget vedtog i slutningen af november med stemmerne fra regeringspartierne, DF, Socialdemokraterne og SF i fællesskab den nye såkaldte ghettolov, der betyder at flere udsatte boligområder skal reduceres til under 40 % almene familieboliger inden 2030. Enhedslisten, Alternativet og De Radikale stemte imod den nye lov, der trådte i kraft den 1. december 2018.

Af Lasse Bertelsen

Pensionsalderen er blevet et kontroversielt emne, ikke mindst i lyset af det netop overståede folketingsvalg. Den voldsomt stigende pensionsalder er nemlig åbenlyst uretfærdig. Et barn født i 2008 kan gå på pension ved 75,5 alderen! Ved et barn født i 2019 er det 76,5!

Den 25. juni blev S, SF, De Radikale og Enhedslisten enige om en "forståelsesramme" for dannelsen af en ny regering. I denne første kommentar ser Niklas Zenius Jespersen aftalen igennem i sømmene og kaster et kritisk blik på en række mangler, svigt og direkte problemer som teksten indeholder. I en opfølgende artikel vil vi se nærmere på Enhedslistens rolle, opgaver og udfordringer i forbindelse med den nye regering. 

Turbulente tider

Et perspektivdokument om situationen i økonomien, i Danmark og internationalt, i fagbevægelsen og i Enhedslisten.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine