DanmarkVi trodsede den silende regn og samlede over 50 personer for at sige NEJ til kup i Bolivia. Gode taler fra Endel Pernia, Jeppe-Krommes Ravnsmed, Marcelo Llorente og Aydée. Tak til alle fremmødte. Billeder og video vil blive sendt til medier og sociale bevægelser i Bolivia som kæmper mod kuppet. Nattens begivenheder, hvor hæren har dræbt mindst fem demonstranter i Sacaba i Cochabamba-regionen, viser desværre hvor aktuel og vigtig vores demonstration er. Kampen fortsætter!!!
De studerende på Københavns Universitet har nu i ti dage blokeret ledelsen på humanistisk fakultet. De kræver stop for nye målplaner, som bl.a. betyder fagsammenlægninger, fyringer af ansatte og flere forringelser på universiteterne. Aktivister fra Socialisten har været en central del af kampen og har også hjulpet med produktion af denne video, hvor de studerende forklarer deres krav. 

Af Peter Iversen, aktiv i boligbevægelsen i Aarhus og medlem af Enhedslisten

Det politiske billede har de sidste par år været præget af partier, der har forsøgt at overgå hinanden i udlændingestramninger og såkaldt paradigmeskift. Også boligområdet, hvor næsten en femtedel af Danmarks befolkning bor alment, er blevet en kampplads for nedrighederne. Folketinget vedtog i slutningen af november med stemmerne fra regeringspartierne, DF, Socialdemokraterne og SF i fællesskab den nye såkaldte ghettolov, der betyder at flere udsatte boligområder skal reduceres til under 40 % almene familieboliger inden 2030. Enhedslisten, Alternativet og De Radikale stemte imod den nye lov, der trådte i kraft den 1. december 2018.

Af Lasse Bertelsen

Pensionsalderen er blevet et kontroversielt emne, ikke mindst i lyset af det netop overståede folketingsvalg. Den voldsomt stigende pensionsalder er nemlig åbenlyst uretfærdig. Et barn født i 2008 kan gå på pension ved 75,5 alderen! Ved et barn født i 2019 er det 76,5!

Turbulente tider

Et perspektivdokument om situationen i økonomien, i Danmark og internationalt, i fagbevægelsen og i Enhedslisten.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine