Danmark

Af Socialistens redaktion

Der har været debat på venstrefløjen og Enhedslisten om EU spørgsmålet. Skal vi fastholde kravet om udmeldelse eller skal vi acceptere EU og reformere det indefra? Her må vores svar være krystalklart. Uden omsvøb. Vi må fastholde kravet om udmeldelse af EU. Det skal vi, fordi det er umuligt at føre socialistisk politik i EU. EU vil ikke tolerere at et medlemsland fører en socialistisk politik. Vi kan bare tage Grækenland som eksempel. Her ville Syriza gennemføre et venstrereformistisk program til at løse krisen i Grækenland. Men de blev hurtigt sat på plads af EU. Syriza blev således tvunget til at droppe deres politik og underlægge sig de liberalistiske krav fra EU.

1. maj udkom et nyt nummer af den trykte avis Socialisten. Den blev solgt i fagforeninger og på arbejderbevægelsens fejring af 1. maj i Fælledparken. Avisens 24 sider indeholder vigtige artikler om bl.a. Ukraine, EU, OK2023, faglig kamp, klima, flygtningekrise og meget mere. Bestil på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. for 10. kr. + porto.

Kom med til møde onsdag den 30. marts kl. 19: En måned efter Ruslands invasion er det nødvendigt at gøre status: Hvad sker der med krigen i Ukraine? Hvad er perspektiverne? Hvad betyder udviklingen for Danmark, NATO og kravet om oprustning? Hvad sker der med særloven for ukrainske flygtninge? Hvordan skal vi som venstreorienterede forholde os til hele udviklingen?
 
Det bliver en spændende debataften. Vi starter med 30 minutters oplæg og har dernæst god tid til diskussion og spørgsmål.
 
Mødet afholdes i Bogcaféen NV, Frederikssundsvej 64. 2700 København NV.,
Kom til offentligt møde: Onsdag den 2. marts kl. 19.
Bogcaféen i NV, Frederikssundsvej 64, 2400 København NV, Danmark
 
Hvad er baggrunden for den nuværende konflikt i Ukraine? Kommer der krig og hvem har interesse i det? Er det Putin eller NATO som er de onde? Hvilken holdning skal vi som socialister tage?
 
Det er nogle af de spørgsmål vi vil diskutere, når foreningen Socialisten indbyder til debatmøde. Vi starter med et oplæg på ca. 45 minutter og der vil efterfølgende være rig mulighed for spørgsmål og kommentarer - vi håber på en livlig diskussion.
 
Mødet er en del af en marxistisk møderække i Bogcaféen i Nordvest. De næste møder vil foregå den 31. marts og i april og maj (datoer annonceres løbende på socialisten.dk).
 
Evt. deltagelse via zoom kan aftales. 
 
(coverfoto: Ivan Bandura / CC 2.0) 

Søg

Covid-19-pandemien

Lad dem ikke gamble med vores liv! For en uafhængig klasselinje til at modgå pandemien.

Læs her

Go to top
JSN Megazine 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework