Danmark

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

I løbet af de seneste årtier er bus- og togdriften i Danmark blevet gradvist massakreret. Fremfor forbedringer, har passagererne oplevet store prisstigninger og lukning af bus- og togruter i hele landet. Nu vil den nye borgerlige regering gennemtvinge udbud af hele togdriften i Danmark.

Den borgerlige regerings velfærdsrøveri vil få katastrofale følger for børn, unge, ældre og syge. Foruden alle de ansatte, som vil bukke under med stress, når arbejdspresset nok en gang skrues i vejret. Den kommunale velfærd er gennem en årrække blevet sendt på skrumpekur. 1) Der har været gentagne grønthøsterbesparelser (mellem 2010 og 2015 har kommunerne til sammen sparet 11 milliarder kr.). 2) Der er en stram budgetlov, der straffer kommuner, som har for mange udgifter (resultat: kommunerne brugte i årene 2011-2013 op til 8 milliarder kr. mindre om året, end de rent faktisk havde lov til). 3) Der er blevet ’effektiviseret’ for 15,7 milliarder kr. mellem 2007 og 2014, hvilket reelt er nedskæringer, når ansatte forventes at levere den samme service på halv tid.

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

Tal fra AE-rådet viser, at regeringens kontanthjælpsloft kaster 11.000 børn ud i fattigdom. Foto: Bostadsbolaget.

En række voldsomme angreb fra regeringen vil føre til en eksplosion i antallet af personer, der bliver tvunget fra hus og hjem. Disse forringelser er af de borgerlige blevet døbt ’kontanthjælpsloft’, ’225-timers regel’ og ’integrationsydelse’.

Tekst: Frederik B. Ohsten

I skrivende stund opgøres den samlede svindel med udbytteskat til 12,3 milliarder kroner. Det svarer til de samlede sygehusudgifter i Aarhus i to år. Dertil kommer det, man kalder en ”ekstraordinær afskrivning” af danskernes gæld til staten. Det drejer sig om 14 milliarder kroner, som alligevel ikke bliver inddrevet, fordi det omstridte inddrivelsessystem EFI sejler. Afskrivningen er 100 gange større end det beløb, som regeringen i år vil spare på uddannelsesområdet. Eller 100 gange det beløb, som det vil koste at indføre gratis adgang på alle statsanerkendte museer.

Turbulente tider

Et perspektivdokument om situationen i økonomien, i Danmark og internationalt, i fagbevægelsen og i Enhedslisten.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine