Danmark

Over 2.000 mennesker gik på gaden i København søndag den 30. maj i protest mod det amerikanske politis drab på George Floyd i Minneapolis. Se vores video-reportage ovenover.

Af Socialistens redaktion

Årets 1. maj er markant anderledes end normalen. Der bliver ingen politiske taler i Fælledparken, ingen morgenmøder i fagforeningerne og heller ingen demonstrationer med røde faner. Under den nuværende corona-pandemi er der de-facto indført undtagelsestilstand og alle forsamlinger ophæves.

Ikke desto mindre er der i dag, på arbejdernes internationale kampdag anno 2020, mere at kæmpe for end nogensinde før.

Af Socialistens redaktion

Ved indgangen til april står Danmark – og resten af verden – i en ny virkelighed. Covid-19 er blevet til en pandemi, har spredt sig i hele verden og tvunget stater til at lukke grænser, skoler og dele af arbejdsmarkedet. Aktiemarkedet er styrtdykket, tusinder fyres, der indføres forsamlingsforbud og nødlove.

Lande som Italien og Spanien har lidt massive dødstal og deres hospitalsvæsener er blevet presset til det yderste. Et virus, som allerede har dræbt tusinder, truer nu med koste titusindvis af flere liv, ikke kun i Europa og USA, men også i fattige lande hvor der er svage sundhedssektorer.

Covid-19-pandemien

Lad dem ikke gamble med vores liv! For en uafhængig klasselinje til at modgå pandemien.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine