Danmark

Af Socialistens redaktion

I anledning af fredagens demonstrationer udgiver vi følgende udtalelse: Den stigende pensionsalder betyder at hvis man er født i 1975 kan man først gå på pension som 71-årig. Er man født i 2008 kan man først gå på pension når man er 75,5. Dette er fuldstændigt urimeligt. Aftalen om den stigende pensionsalder stammer helt tilbage fra det såkaldte velfærdsforlig fra 2006. Dette er et af de mest voldsomme angreb på den danske arbejderklasse i nyere tid. Retten til en rimelig alderdom bør være en menneskeret. Men med den stigende pensionsalder vil arbejderklassen i fremtiden skulle slide sig igennem langt over 50 år før de kan stoppe på arbejdsmarkedet. Dette vil for langt størstedelen af arbejderklassen betyde at man skal knokle til man er ødelagt.

Af Lasse Bertelsen og Andreas Bülow

Det kyniske og brutale mord på George Floyd har fremprovokeret en verdensomspændende bevægelse. På få dage spredte protesterne sig til de største byer i USA, hvor titusindvis gik på gaden og protesterede mod racisme, politibrutalitet og social ulighed. Den 19. Juni nåede bevægelsen et foreløbigt højdepunkt med massive strejker blandt havnearbejdere, som stoppede arbejdet på alle de 29 havne langs stillehavskysten.

Over 2.000 mennesker gik på gaden i København søndag den 30. maj i protest mod det amerikanske politis drab på George Floyd i Minneapolis. Se vores video-reportage ovenover.

Søg

Covid-19-pandemien

Lad dem ikke gamble med vores liv! For en uafhængig klasselinje til at modgå pandemien.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine