Danmark

Den 29. juni 2018 indgik alle folketingets partier en ny energiaftale, der på ingen måde rykker i forhold til at sikre en grøn omstilling i Danmark.

Hvis ikke klimaforandringerne skal løbe løbsk, er der ellers behov for at alle verdens lande får afviklet fossile brændsler så hurtigt som muligt. Som et af verdens rigeste lande, har Danmark alle muligheder for at vise en vej frem, ift. denne omstilling. Men for den borgerlige regering i Danmark vejer hensynet til kortsigtede profitinteresser højere end hensynet til klimaet. Og derfor er det også helt korrekt, når en samlet opposition gentagne gange har erklæret, at regeringen fører en kulsort energipolitik.

Af Frederik B. Ohsten

Socialdemokratismen er i krise over hele Europa. Historiens pendul svinger i Enhedslistens retning – og sætter S-toppen under pres. Hvad betyder det for diskussionerne om en ny regering?

 

 

Socialistens redaktion præsenterer nyt nummer:

Læs om: OK-2018, Enhedslisten, Iran, DR og medieforlig, Stormen på børsen, Den russiske revolution, Pakistan, Lærlingekamp i Danmark - og mere. Kun 10 kr + porto. Bestil på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Af Andreas Bülow

Op mod en milliard kroner. Så meget kan Danmarks Radio blive beskåret, hvis det står til Dansk Folkeparti og Venstre. Det nye medieforlig er i støbeskeen, men det handler ikke om "borgerligt frisind", men derimod om privatiseringer, flere udliciteringer og dårligere løn og arbejdsvilkår for de ansatte.

Turbulente tider

Et perspektivdokument om situationen i økonomien, i Danmark og internationalt, i fagbevægelsen og i Enhedslisten.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine