40 strejkende tømrer er blevet fritstillet af deres arbejdsgiver DEKO

Nu skal der vises solidaritet!

Tømrerfirmaet DEKO har med arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri valgt at optrappe en arbejdskonflikt unødigt. Ved at ignorerer et tømrersjaks rimelige og velbegrundede krav har tømrerfirmaet DEKO provokeret tømrerne til at gå i strejke. Derpå har DEKO valgt at fyre hele sjakket efter at arbejdsretten havde idømt dem skærpet bod. Så meget for det fagretslige system. Dette er endnu et eksempel på arbejdsgivernes kyniske forsøg på at true og skræmme deres ansatte til at makke ret.

Men denne gang er situationen ikke gået som de har ønsket. Tømrerne har valgt at demonstrere foran arbejdspladsen på den tidligere Scala grund. Arbejdsgiverne har truet med at ansætte skruebrækkere for at gøre arbejdet færdigt. Men dette vil ikke ske ubemærket. Allerede nu er solidariteten væltet ind over de nu fritstillede tømrere og snedkere. Blandt andet har stilladsarbejderne meddelt at de ikke vil finde sig i firmaets behandling af deres ansatte.

Konflikten er helt principiel. Hvis arbejdsgiverne lykkes vil de fortsat kunne tryne deres ansatte. Derfor må alle arbejdspladser diskutere hvordan de vil reagerer ikke mindst hvis firmaet vil benytte sig af skruebrækkere. Vi viderebringer her en opfordring til støtte fra Støttegruppen for tømrerne på Axel Towers:

Spred budskabet og gi sjakket opbakning.

Muligheder for støtte:

  • Ring til sjakket på telefon 71 35 02 53, meld jeres opbakning og spørg om I kan hjælpe med noget
  • Spred videolinket med opråb: https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=7z_xlOqJpPE
  • Støt økonomisk på swip eller mobile pay 71 35 02 53 eller på konto 8401-1288713
  • Meld jer på sms-kæden i tilfælde af, at der bliver sat strejkebrydere på sjakkets arbejde. Skriv til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller til tlf. 71 35 02 53