Fagligt

Tekst og foto af Lasse Bertelsen

Stilladsarbejdere i København har fået nok af social dumping. I de seneste dage har stilladsarbejderne blokeret Amagerværket. I nat - efter at denne rapport blev færdigskrevet - vandt de en delvis sejr, da Hofor bøjede sig og gav aktivisterne lov til at komme ind på værket og tjekke papirer og lønsedler hos de arbejdere som efter alt at dømmes bruges til social dumping.

Af Socialistens Redaktion

1. maj-nummeret af Socialisten blev sendt i trykken kort før resultatet af overenskomstforhandlingerne var offentliggjort. Derfor har vi skrevet dette lille tillæg med vores syn på situationen.

Af Naja Zenius Jespersen og Lasse Bertelsen

Sammenholdet i fagbevægelsen omkring OK18 er afgørende for fremtiden for fagbevægelsen og fremtidige overenskomstforhandlinger, samt ikke mindst for hele den offentlige sektor og det danske velfærdssamfund. 

 

Flere hundreder tillidsfolk fra København, Frederiksberg og omegnskommunerne, lagde i dag vejen forbi Nørrebrohallen, for at diskutere en mulig storkonflikt. Socialisten deltog, og uddelte flere hundrede løbesedler, hvor vi opfordrer til enhed mellem privat og offentligt ansatte. Den fulde tekst kan læses her.

Af Toke Nielsen

Siden 2012 har der hver måned været 10.000-12.000 elever, der har manglet en læreplads i en virksomhed. Samtidig er arbejdsgiverne i gang med at slå på overophedningens krigstrommer.

Af Lasse Bertelsen

Enhedslisten må organisere opposition til fagtoppen: Fagbevægelsens krise er efterhånden veldokumenteret og indiskutabel. LO nærmer sig nu med hastige skridt en organisationsprocent på 50%. For 20 år siden ville det være en utænkelig situation. I dag er det virkelighed. Toppen af fagbevægelsen har fået udarbejdet den ene rapport efter den anden, og de har lavet det ene forsøg efter det andet for at vende udviklingen. Men nedgangen fortsætter.

Go to top
Template by JoomlaShine