Fagligt

Af Kim Molbech, 3F Høje Tåstrup og Lasse Bertelsen, Malerne Storkøbenhavn

Allerede nu er forberedelserne til de kommende overenskomstforhandlinger på det private område i 2020 i fuld gang. På arbejdspladser, tillidsmandsmøder og i fagforeninger over hele landet, er diskussionerne i gang. Både om hvad der skal være hovedkravene, men også om hvordan man undgår at gentage skandalen fra 2017.

Tekst og foto af Lasse Bertelsen

Stilladsarbejdere i København har fået nok af social dumping. I de seneste dage har stilladsarbejderne blokeret Amagerværket. I nat - efter at denne rapport blev færdigskrevet - vandt de en delvis sejr, da Hofor bøjede sig og gav aktivisterne lov til at komme ind på værket og tjekke papirer og lønsedler hos de arbejdere som efter alt at dømmes bruges til social dumping.

Af Socialistens Redaktion

1. maj-nummeret af Socialisten blev sendt i trykken kort før resultatet af overenskomstforhandlingerne var offentliggjort. Derfor har vi skrevet dette lille tillæg med vores syn på situationen.

Af Toke Nielsen

Siden 2012 har der hver måned været 10.000-12.000 elever, der har manglet en læreplads i en virksomhed. Samtidig er arbejdsgiverne i gang med at slå på overophedningens krigstrommer.

Af Naja Zenius Jespersen og Lasse Bertelsen

Sammenholdet i fagbevægelsen omkring OK18 er afgørende for fremtiden for fagbevægelsen og fremtidige overenskomstforhandlinger, samt ikke mindst for hele den offentlige sektor og det danske velfærdssamfund. 

 

Flere hundreder tillidsfolk fra København, Frederiksberg og omegnskommunerne, lagde i dag vejen forbi Nørrebrohallen, for at diskutere en mulig storkonflikt. Socialisten deltog, og uddelte flere hundrede løbesedler, hvor vi opfordrer til enhed mellem privat og offentligt ansatte. Den fulde tekst kan læses her.

Go to top
Template by JoomlaShine