Fagligt

Tekst: Lasse Bertelsen
Foto: Niklas Zenius Jespersen

Den 9. december var mellem 500 og 700 især bygningsarbejdere samlet for Dansk Byggeris fashionable hovedkontor for at vise opbakning til fagbevægelsens forhandlere i byggeriet. Med 22 talere fra industri, transport, offentlige osv. blev der mere end en gang sået fast at opgaven var at stå sammen skulder ved skulder. Fællestillidsmand Nicolai Bentsen fra det kongelige teater udtalte, at ved OK18 havde de private støttet dem og at nu skulle de bare gribe telefonen, så var deres solidaritet klar.

Af Kim Molbech, 3F Høje Tåstrup og Lasse Bertelsen, Malerne Storkøbenhavn

Allerede nu er forberedelserne til de kommende overenskomstforhandlinger på det private område i 2020 i fuld gang. På arbejdspladser, tillidsmandsmøder og i fagforeninger over hele landet, er diskussionerne i gang. Både om hvad der skal være hovedkravene, men også om hvordan man undgår at gentage skandalen fra 2017.

Tekst og foto af Lasse Bertelsen

Stilladsarbejdere i København har fået nok af social dumping. I de seneste dage har stilladsarbejderne blokeret Amagerværket. I nat - efter at denne rapport blev færdigskrevet - vandt de en delvis sejr, da Hofor bøjede sig og gav aktivisterne lov til at komme ind på værket og tjekke papirer og lønsedler hos de arbejdere som efter alt at dømmes bruges til social dumping.

Af Naja Zenius Jespersen og Lasse Bertelsen

Sammenholdet i fagbevægelsen omkring OK18 er afgørende for fremtiden for fagbevægelsen og fremtidige overenskomstforhandlinger, samt ikke mindst for hele den offentlige sektor og det danske velfærdssamfund. 

Af Socialistens Redaktion

1. maj-nummeret af Socialisten blev sendt i trykken kort før resultatet af overenskomstforhandlingerne var offentliggjort. Derfor har vi skrevet dette lille tillæg med vores syn på situationen.

Af Toke Nielsen

Siden 2012 har der hver måned været 10.000-12.000 elever, der har manglet en læreplads i en virksomhed. Samtidig er arbejdsgiverne i gang med at slå på overophedningens krigstrommer.

Go to top
Template by JoomlaShine