Elever og studerende

Tekst og fotos: Andreas Bülow

Torsdag d. 5. oktober 2017 gik over 10.000 elever og studerende i hele landet i demonstration mod Løkke-regeringens bebudede besparelser på uddannelse, samt spekulationer om nye angreb på SU’en. Socialisten talte med tre studerende om hvorfor de deltog. Vi bringer desuden en række stemningsbilleder fra demonstrationen i København, hvor 6.500 deltog.

De studerende på Københavns Universitets Humanistiske fakultet har indkaldt til protest i morgen imod nedskæringerne på universitetet og imod ledelsens plan om at lade det gå ud over de i forvejen hårdt ramte institutbiblioteker! Fra Socialistens side opfordrer vi til at støtte op!Nedenfor gengiver vi indkaldelsen fra HUM-rådet:

Tekst og fotos af Niklas Zenius Jespersen, Næstformand for HUMrådet på Københavns Universitet

I 19 dage blokerede de pædagogstuderende på Campus Carlsberg ledelsesgangen i protest mod kaos på uddannelsen samt manglende indflydelse og demokrati på deres uddannelse. Efter 19 dage underskrev ledelsen en bindende aftale om at opfylde 10 ud af 11 af de studerendes krav. Der er meget, studenterbevægelsen kan lære af deres kamp.

Ved dagens uddannelsesdemo delte Socialisten 600 løbesedler ud. Læs teksten her:

Kampen for ordentlig SU og mod nedskæringer kan vindes!

Interview med 2 kandidater til Univalg 2016

Tekst og foto: Jeppe Krommes-Ravnsmed

De seneste års finanslove har dikteret milliardstore besparelser på uddannelsesområdet. Et af de steder, hvor man nu mærker de hårde konsekvenser, er Humaniora på Københavns Universitet. Her har nedskæringerne betydet faglukninger, store fyringsrunder og forringelser af undervisningsmiljøet.

Af Niklas Zenius Jespersen

Ny gymnasiereform: Karakterkrav, adgangsbegrænsninger, dimensionering. En lang række reformer de seneste år har begrænset adgangen til alle dele af uddannelsessystemet. Den foreslåede gymnasiereform ser ud til at gøre ondt værre.

Go to top
Template by JoomlaShine