Elever og studerende

Socialistens redaktion har modtaget denne udtalelse fra HUMrådet på Københavns Universitet Amager, som vi hermed viderebringer:

Nedskæringer er blevet hverdagen de sidste mange år. Det har ramt os hårdt som studerende, ligesom det har ramt mange andre grupper i samfundet.

Af HUMRådet

Udtalelse fra Humrådet på Københavns Universitet om solidaritet med de offentligt ansattes krav. Som studerende og ansatte hænger vores forhold sammen. Det er de samme nedskæringer, der ødelægger vores uddannelser, som prøver at presse de ansatte til løntilbageholdenhed.

Tekst og fotos: Andreas Bülow

Torsdag d. 5. oktober 2017 gik over 10.000 elever og studerende i hele landet i demonstration mod Løkke-regeringens bebudede besparelser på uddannelse, samt spekulationer om nye angreb på SU’en. Socialisten talte med tre studerende om hvorfor de deltog. Vi bringer desuden en række stemningsbilleder fra demonstrationen i København, hvor 6.500 deltog.

Tekst og fotos af Niklas Zenius Jespersen, Næstformand for HUMrådet på Københavns Universitet

I 19 dage blokerede de pædagogstuderende på Campus Carlsberg ledelsesgangen i protest mod kaos på uddannelsen samt manglende indflydelse og demokrati på deres uddannelse. Efter 19 dage underskrev ledelsen en bindende aftale om at opfylde 10 ud af 11 af de studerendes krav. Der er meget, studenterbevægelsen kan lære af deres kamp.

De studerende på Københavns Universitets Humanistiske fakultet har indkaldt til protest i morgen imod nedskæringerne på universitetet og imod ledelsens plan om at lade det gå ud over de i forvejen hårdt ramte institutbiblioteker! Fra Socialistens side opfordrer vi til at støtte op!Nedenfor gengiver vi indkaldelsen fra HUM-rådet:

Interview med 2 kandidater til Univalg 2016

Tekst og foto: Jeppe Krommes-Ravnsmed

De seneste års finanslove har dikteret milliardstore besparelser på uddannelsesområdet. Et af de steder, hvor man nu mærker de hårde konsekvenser, er Humaniora på Københavns Universitet. Her har nedskæringerne betydet faglukninger, store fyringsrunder og forringelser af undervisningsmiljøet.

Go to top
Template by JoomlaShine