Socialisten indhold

Lørdag den kl. 12.00-13.00 Christianshavns Torv, 1410 København K, Danmark

Vi fordømmer statskuppet i Bolivia! - Nej til militær undertrykkelse! - Solidaritet med alle de der kæmper imod højrefløjens reaktionære kup! - Demonstration lørdag den 16. november kl. 12 på Christianshavn Torv

------------------

Repudio al golpe de estado en Bolivia - No a la represión militar - Solidaridad con aquellos que luchan en contra el golpe reaccionario de la derecha - Manifestación sábado 16 de noviembre a las 12 en Christianshavn Torv
Mens hele landet militariseres, forbereder højrefløjen indsættelsen af en ultrakonservativ ’overgangsregering’

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed*Evo Morales, den længst siddende præsident i Bolivias historie, er blevet tvunget fra magten af landets militære styrker. For første gang siden tilbagevenden til demokratiet i 1982, oplever Bolivia på ny et statskup. Som vi skrev for få dage siden, har krisen udviklet sig eksplosivt siden valget den 20. oktober.
Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

Situationen i Bolivia radikaliseres dag for dag. Efter præsidents- og parlamentsvalget, den 20. oktober, befinder landet sig nu i en eksplosiv krise, hvor højrefløjen forsøger at gennemtvinge et kup. Løsningen på denne krise afgør ikke kun hvem der skal være præsident, men også langt mere skæbnesvangre spørgsmål omkring Bolivias fremtidige økonomiske og politiske udvikling.

Af Peter Iversen, aktiv i boligbevægelsen i Aarhus og medlem af Enhedslisten

Det politiske billede har de sidste par år været præget af partier, der har forsøgt at overgå hinanden i udlændingestramninger og såkaldt paradigmeskift. Også boligområdet, hvor næsten en femtedel af Danmarks befolkning bor alment, er blevet en kampplads for nedrighederne. Folketinget vedtog i slutningen af november med stemmerne fra regeringspartierne, DF, Socialdemokraterne og SF i fællesskab den nye såkaldte ghettolov, der betyder at flere udsatte boligområder skal reduceres til under 40 % almene familieboliger inden 2030. Enhedslisten, Alternativet og De Radikale stemte imod den nye lov, der trådte i kraft den 1. december 2018.

De studerende på Københavns Universitet har nu i ti dage blokeret ledelsen på humanistisk fakultet. De kræver stop for nye målplaner, som bl.a. betyder fagsammenlægninger, fyringer af ansatte og flere forringelser på universiteterne. Aktivister fra Socialisten har været en central del af kampen og har også hjulpet med produktion af denne video, hvor de studerende forklarer deres krav. 

Af Kim Molbech, 3F Høje Tåstrup og Lasse Bertelsen, Malerne Storkøbenhavn

Allerede nu er forberedelserne til de kommende overenskomstforhandlinger på det private område i 2020 i fuld gang. På arbejdspladser, tillidsmandsmøder og i fagforeninger over hele landet, er diskussionerne i gang. Både om hvad der skal være hovedkravene, men også om hvordan man undgår at gentage skandalen fra 2017.

Go to top
Template by JoomlaShine