Socialisten indhold

Af HUMRådet

Udtalelse fra Humrådet på Københavns Universitet om solidaritet med de offentligt ansattes krav. Som studerende og ansatte hænger vores forhold sammen. Det er de samme nedskæringer, der ødelægger vores uddannelser, som prøver at presse de ansatte til løntilbageholdenhed.

Sæt kryds i kalenderen til en ræverød lørdag: Den 21. april byder Socialisten velkommen til seminar i København. Der bliver spændende oplæg og diskussioner om marxismens relevans i dag og om den aktuelle kamp for de offentligt ansattes overenskomst 2018.

Af Lasse Bertelsen

Efter Første Verdenskrig var arbejdsløsheden tårnhøj og lønningerne dalet. Samtidig var børsspekulanter og gullaschbaroner blevet forgyldt. Polariseringerne i samfundet skabte revolutionære bølger. Da vrede arbejdsløse i demonstration gik forbi rigmændene på Børsen, fik de en idé...

 

Flere hundreder tillidsfolk fra København, Frederiksberg og omegnskommunerne, lagde i dag vejen forbi Nørrebrohallen, for at diskutere en mulig storkonflikt. Socialisten deltog, og uddelte flere hundrede løbesedler, hvor vi opfordrer til enhed mellem privat og offentligt ansatte. Den fulde tekst kan læses her.

Af Toke Nielsen

Siden 2012 har der hver måned været 10.000-12.000 elever, der har manglet en læreplads i en virksomhed. Samtidig er arbejdsgiverne i gang med at slå på overophedningens krigstrommer.

Socialistens redaktion præsenterer nyt nummer:

Læs om: OK-2018, Enhedslisten, Iran, DR og medieforlig, Stormen på børsen, Den russiske revolution, Pakistan, Lærlingekamp i Danmark - og mere. Kun 10 kr + porto. Bestil på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Go to top
Template by JoomlaShine