Socialisten indhold

Af Julie Wetterslev*

I dag, søndag d. 28 februar, går salvadoranerne til valgurnerne for at vælge repræsentanter til parlamentet, kommunale bestyrelser og det mellemamerikanske parlament PARLACEN. Valgene afholdes i et anspændt klima præget af vold, hadsk retorik og demokratisk underskud.

Netop som valgkampagnen gik igang, blev El Salvador rystet af ét af de mest alvorlige tilfælde af politisk vold siden fredsaftalen i 1992 gjorde en ende på en blodig væbnet konflikt og førte til demokratiets genindførelse.

Af Lasse Bertelsen

Lørdag den 27. februar bliver der kampvalg om formandsposten i Malerforbundet. Det er en kamp om linjen og om respekt for faget. Denne artikel blev oprindeligt bragt som et blogindlæg i Dagbladet Arbejderen. 

Den 27. februar er der ekstraordinær kongres i Malerforbundet. Årsagen er, at den nyvalgte forbundsformand trak sig af personlige årsager i 2020. Dette til trods for at han ikke bare var nyvalgt, men også yderst populær blandt de aktive malersvende og lærlinge. Den daværende næstformand Tonni Olsen blev derefter konstitueret som formand. En uge efter dette stopper en fagligt valgt forbundssekretær "efter gensidig aftale". Det har undret mange af os malersvende. Når vi spørger ind til det, får vi at vide, at "parterne har aftalt ikke at udtale sig om sagen". Hmmmm.

Ecuadors vælgere gav i første valgrunde en uppercut til oligarkiet, men nu forsøger eliten at så tvivl om valgresultaterne, mens OAS og USA begynder at blande sig for at forhindre en venstreorienteret valgsejr. Denne artikel blev oprindeligt bragt som et blogindlæg på Dagbladet Arbejderen.

Vi viderebringer hermed en vigtig udtalelse fra Enhedslistens Latinamerikagruppe om USA's stempling af Cuba som påstået "terror-støtte". At hævde, at den fattige og gennem mere end seks årtier sanktionerede caribiske ø-stat skulle sponsere terrorister, er en absurd påstand, særligt når dette kommer fra USA.   

Af Socialistens redaktion

Mandag den 25. januar blev regeringen, partierne Venstre, de Radikale, Liberal Alliance og SF, enige om en aftale der sikrer minkavlerne hele 18,8 mia. i erstatning for lukningen af minkavl i Danmark.

Aftalen er en fuldstændigt uhørt grotesk gavebod til minkavlerne, som simpelthen får kompensation for tabt fortjeneste helt frem til år 2030. Udover 8,9 mia. til direkte støtte til minkavlerne fra 2022-2030, så betyder aftalen bl.a. at følgerhverv tildeles 4,1 mia. og at staten skal bruge op mod 2,7 mia. på nedrivning af produktionsanlæg.

Af Andreas Bülow

Søndag den 6. december var der parlamentsvalg i Venezuela. Valget var en sejr for Maduro og koalitionen omkring regeringspartiet PSUV, som fik 69% af stemmerne, mens den moderate del af oppositionen fik omkring 17% og venstrefløjen omkring APR-alliancen fik 2,7%. Valgdeltagelsen var på 30,5%, hvilket er lavt ifht. parlamentsvalget i 2015, men en tand højere end ved valget i 2005 hvor oppositionen også boykottede. 

Søg

Go to top
Template by JoomlaShine