Socialisten indhold

Af Andreas Bülow

Den 1. juni blev Spaniens præsident Mariano Rajoy væltet som præsident. Det skete efter at det baskiske nationalistparti trak deres støtte, så et mistillidsvotum vandt flertal. Den umiddelbare baggrund er den såkaldte Gürtel-sag, hvor regeringspartiet PPs kasserer er dømt til 30-års fængsel som del af en større korruptionsskandale indenfor partiet.

(Foto: Pedro Sánchez fra socialdemokratiet PSOE er ny præsident. Wikipedia / Creative commons)

 

 

Af JS

21 juni 2018 åbnede Arbejdermuseet en udstilling med Peter Peitersens værker. Peitersens udstillede værker består af linoleumssnit, tuschtegninger m.m.

Af Peter Iversen

Den borgerlige regering har med støtte af Socialdemokratiet og SF startet et korstog imod nogle af landets store almene boligområder. Tusinder af beboere kan tvinges ud af deres boliger på grund af tvangsnedrivninger, samtidigt med at almene boliger risikerer at blive sat til salg og privatiseret.

Af Lasse Bertelsen

Ledelsen for Enhedslisten har i den seneste periode været fremme med flere udmeldinger som er blevet meget omtalt. Både udspillet om 100 dage med Enhedslisten samt at Pernille Skipper stiller op som statsministerkandidat hvis Enhedslisten, Alternativet og SF får flere stemmer end Socialdemokratiet ved det kommende valg.

Af Andreas Bülow

Den 3. september er det 80 år siden Fjerde Internationale (FI) blev stiftet på et møde i Paris. FI var en revolutionær marxistisk internationale, stiftet på traditioner fra Marx og første Internationale, Anden internationale og de store arbejderpartier i Europa, samt Tredje internationale under Lenins ledelse. Når vi taler om internationaler, refererer vi til verdensomspændende arbejderorganisationer. 

Lørdag den 4. august forsøgte en række terrorister at dræbe Venezuelas præsident Nicolás Maduro. Det skete ved et velplanlagt droneangreb imens han holdt en tale til en militærparade i indre Caracas by. Vi viderebringer en udtalelse fra Hands Off Venezuela og en række andre solidaritetsorganisationer. 

Go to top
Template by JoomlaShine