Socialisten indhold

Den 25. juni blev S, SF, De Radikale og Enhedslisten enige om en "forståelsesramme" for dannelsen af en ny regering. I denne første kommentar ser Niklas Zenius Jespersen aftalen igennem i sømmene og kaster et kritisk blik på en række mangler, svigt og direkte problemer som teksten indeholder. I en opfølgende artikel vil vi se nærmere på Enhedslistens rolle, opgaver og udfordringer i forbindelse med den nye regering. 

I slutningen af maj fik Hands Off Venezuela stablet et solidt program på benene, da José Carlos Miranda, brasiliansk socialist og faglig aktivist, kom på besøg i København. Det blev både til offentligt møde i BJMF, tale til studenterbesættelse på KU og tale til faglig aktion i solidaritet med DSB arbejderne. Se billederne her.

Torsdag den 27. juni 2019 kl. 19.00-21.00

Stram Kurs kom ikke i Folketinget. Men både dem og Nye Borgerlige var en markant del af valgkampen. Truslen fra racisme og det yderste højre er ikke gået definitivt væk. Hvordan bekæmper vi dem politisk?

Kom til fyraftens-debat i Socialisten. Mødet indledes med et oplæg og efterfølgende fri debat.

Mødet finder sted på Holsteinsgade 29B, 2100 København Ø.

 

Af Andreas Bülow

Lars Løkke har trykket på valgknappen, men alle partierne har længe været i kampagne-mode.

Efter fire år med en borgerlig regering, vil mange arbejdere og unge håbe på forandringer.

Det er ikke fordi der mangler årsager, til at ønske en anderledes regering.

Siden 2015 har vi set store angreb på tilkæmpede rettigheder; Et kontanthjælpsloft, som dømmer tusinder af arbejdsløse til et liv i fattigdom. En såkaldt ghetto-pakke som smadrer billige lejeboliger. Og en række finanslove med skattelettelser til de rige og besparelser på uddannelse og sundhed. 

 

 

 

 

 

 

 

Af Andreas Bülow

Mens de borgerlige partier taber 11 mandater og sandsynligvis nøglerne til statsministeriet, vinder oppositionspartierne stærkt frem.

Dansk Folkeparti får lammetæsk med en tilbagegang fra 21% i 2015 til 8,8% i dag. Liberal Alliance bliver smadret helt ned omkring spærregrænsen, efter en tilbagegang fra 7,5 til sølle 2,3%. Selv ikke deres partiformand Anders Samuelsen har opnået valg til folketinget.

Frisk fra trykken - det nye nummer af Socialisten:

Læs om

- Perspektiver for valgkampen

- Overenskomster 2020

- Kampen for fair pension

- Statskup i Venezuela

- De gule veste i Frankrig

- Koncert-anmeldelse

- Privatisering af DSB

- Skandaler i bankvæsnet

og meget mere.

Køb avisen på 1. maj, hvor vi vil være tilstede i Fælledparken med en bod på på Rød 1. maj eller bestil på e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Go to top
Template by JoomlaShine