Socialisten indhold

Den 29. juni 2018 indgik alle folketingets partier en ny energiaftale, der på ingen måde rykker i forhold til at sikre en grøn omstilling i Danmark.

Hvis ikke klimaforandringerne skal løbe løbsk, er der ellers behov for at alle verdens lande får afviklet fossile brændsler så hurtigt som muligt. Som et af verdens rigeste lande, har Danmark alle muligheder for at vise en vej frem, ift. denne omstilling. Men for den borgerlige regering i Danmark vejer hensynet til kortsigtede profitinteresser højere end hensynet til klimaet. Og derfor er det også helt korrekt, når en samlet opposition gentagne gange har erklæret, at regeringen fører en kulsort energipolitik.On next sunday, Mexicans will go to the polls. Everything points to a victory for left candidate López Obrador, but the ruling class is preparing electoral fraud. We had the chance to conduct an interview with Iván Guerrero, a MORENA activist and co-editor of the Marxist paper Revolución.

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

Det er svært at sige helt præcist hvordan vejret vil arte sig, hvis temperaturen på jorden i løbet af det 21. århundrede stiger gennemsnitlig med 1,5-5,5°C, sådan som alle beregninger peger på. Hvad ligger egentlig til grund for klimakrisen og hvilket alternativ opstiller vi som socialister?

Af Sher Wasir

Pakistan har i de sidste måneder oplevet en massiv og folkelig massebevægelse, startet af den Pashtunske del af befolkningen, men med stigende opbakning fra befolkningen i hele Pakistan.

Af Frederik B. Ohsten

Socialdemokratismen er i krise over hele Europa. Historiens pendul svinger i Enhedslistens retning – og sætter S-toppen under pres. Hvad betyder det for diskussionerne om en ny regering?

 

 

Af Patrick Gehrs

Det russiske præsidentvalg fandt sted i marts måned, i en tid hvor mistroen og fjendtligheden mellem Rusland og Vesten var kraftigt intensiveret. På trods af en overbevisende sejr, vil det ikke blive nemt for Putin. Økonomien er presset, og oligarkiet bag ham presser på for nyliberale reformer og for at der åbnes op for kompromiser med udlandet – og i særdeleshed USA og EU.

 

 

Go to top
Template by JoomlaShine