21. oktober, kl. 19.30 – 21.30

Knap et år efter det brutale kup i Bolivia, bliver der 18. oktober afholdt nyvalg. MAS fører klart i meningsmålingerne, men spørgsmålet er om de reaktionære kræfter frivilligt vil afgive den regeringsmagt, som de sidste år tiltvang sig med støtte fra militæret.

 

På dette online-møde vil vi analysere og debattere den aktuelle situation i Bolivia efter valget. Hovedfokus for mødet vil selvsagt være på valgresultatet. Men vi vil under mødet også komme ind på de 4 kriser, som Bolivia lige nu gennemlever:

  • Den alvorlige økonomiske krise, der har betydet den største nedgang i økonomien i Bolivia i de seneste 70 år.
  • Den alvorlige sundhedskrise, som landet befinder sig i under Covid-19 pandemien, hvor Bolivia er blandt de allerhårdest ramte lande.
  • Den politiske og sociale krise, som landet har befundet sig i det seneste år, siden Evo Morales blev tvunget fra magten.
  • Den økologiske krise, som igen i år har ramt store dele af landet, hvor enorme skovbrande hærger.

Mødet vil indledes med et oplæg fra Jeppe Krommes-Ravnsmed, der har boet og studeret mange år i Bolivia. Efterfølgende vil der være åbent for spørgsmål, kommentarer og debat.

Mødet vil hovedsageligt foregå på dansk, men det er også muligt at komme med korte kommentarer på spansk.

Få zoom-link til deltagelse i mødet tilsendt ved at skrive mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Læs mere om den aktuelle politiske situation i Bolivia i vores seneste artikel her.

 

(Billede: Valgmøde i Sacaca – Potosí, 11. oktober 2020 / Kawsachun Coca)