Internationalt

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

Knap et år efter det brutale kup i Bolivia, bliver der 18. oktober afholdt nyvalg. MAS-IPSP fører klart i meningsmålingerne, men spørgsmålet er om de reaktionære kræfter frivilligt vil afgive den regeringsmagt, som de sidste år tiltvang sig med støtte fra militæret.

21. oktober, kl. 19.30 – 21.30

Knap et år efter det brutale kup i Bolivia, bliver der 18. oktober afholdt nyvalg. MAS fører klart i meningsmålingerne, men spørgsmålet er om de reaktionære kræfter frivilligt vil afgive den regeringsmagt, som de sidste år tiltvang sig med støtte fra militæret.

 

På dette online-møde vil vi analysere og debattere den aktuelle situation i Bolivia efter valget. Hovedfokus for mødet vil selvsagt være på valgresultatet. Men vi vil under mødet også komme ind på de 4 kriser, som Bolivia lige nu gennemlever:

Pronunciamiento de diferentes organizaciones sociales de Dinamarca*:

Nueve meses después del golpe, que obligó a Evo Morales a abandonar el país, el gobierno de facto de Bolivia ha postergado las elecciones generales por tercera vez.

Cabildo en El Alto, 14 de agosto 2020, fuente ElDefensorSocial

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

9 måneder efter kuppet mod Evo Morales, er det stadig kuppræsidenten, Jeanine Áñez, der regerer Bolivia. Men nu er de sociale bevægelsers tålmodighed opbrugt. Siden 3. august har der været landsdækkende vejblokader og protester over, at landet stadig ledes af en illegal regering, der gang på gang har udskudt afholdelsen af nye demokratiske valg.

Fælles udtalelse fra forskellige organisationer og foreninger i Danmark*:

Ni måneder efter kuppet, der tvang Evo Morales fra magten, har Bolivias kupregering for tredje gang udskudt afholdelsen af valg, der nu er sat til 18. oktober.

Cabildo i El Alto, 14. august 2020. Billede fra ElDefensorSocial

Det er ikke kun i Danmark studerende protesterer imod den dårlige kvalitet af online undervisningen under corona-nedlukningen. Det gør man også i Pakistan. Her har studerende over hele landet på det seneste protesteret over uligheden i adgangen til online undervisning, ikke mindst i de dele af landet hvor der ikke er adgang til internet og elektricitet. Men frem for at tage problemerne seriøst, har myndighederne i stedet valgt at slå ned på protesterne og anholde de studerende.

Søg

Covid-19-pandemien

Lad dem ikke gamble med vores liv! For en uafhængig klasselinje til at modgå pandemien.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine