Internationalt

Kom til debatmøde om Bolivia, hvor enorme skovbrænde hærger, og hvor man den 20. oktober har præsidents- og parlamentsvalg.
Siden slutningen af juli måned er over 4 millioner hektar skov og græsningsarealer blevet brændt i Bolivia. Det svarer til at et område på næsten hele Danmarks størrelse er gået op i røg. Skovbrande er et tilbagevendende fænomen hvert år i Bolivia, men de har aldrig haft et omfang som det vi ser nu. Derfor er der tale om en kæmpe miljøkatastrofe.

I slutningen af maj fik Hands Off Venezuela stablet et solidt program på benene, da José Carlos Miranda, brasiliansk socialist og faglig aktivist, kom på besøg i København. Det blev både til offentligt møde i BJMF, tale til studenterbesættelse på KU og tale til faglig aktion i solidaritet med DSB arbejderne. Se billederne her.

Af Socialistens redaktion

Begivenhederne i Venezuela bliver ved med at udvikle sig. Selvom der er gået tre uger siden oppositionsleder Juán Guaidó proklamerede sig selv som landets præsident, har kupmagerne endnu ikke haft held til at vippe Nicolás Maduros regering af pinden. Alligevel fortsætter USA og dets allierede med statskuppet. Intet tyder på at de vil stoppe førend de har overtaget magten i Venezuela og ødelagt enhver rest af den bolivariske revolution.

Den 23. januar startede et USA-støttet statskup i Venezuela. Formanden for landets nationalforsamling, Juan Guaidó, proklamerede sig selv som præsident. EU, Canada og højreorienterede regeringer i Latinamerika bakker op om kuppet. Vi bringer hermed en række noter fra Andreas Bülow, tidligere bosat i Venezuela, som analyserer begivenhederne. I nærmeste fremtid vil Socialistens redaktion bringe en opfølgende artikel som går i dybden med emnet.

Demonstration foran USAs ambassade: Lørdag den 2. februar 2019 - kl 12.00 foran USA's ambassade - Dag Hammarskjölds Allé 24, 2100 København. Vi fordømmer det statskup der lige nu er under opsejling i Venezuela, hvor en repræsentant fra landets opposition har udråbt sig selv som præsident. Derfor demonstrerer vi under følgende paroler:

Det regerende konservative parti er i krise og truet af åben splittelse, skriver John Pickard, medlem af Labour og redactor for den marxistiske avis Left Horizons. Labour partiet ser i alle de seneste meningsmålinger ud til at have overhalet de Konservative og derfor meget muligt vil kunne vinde det næste valg.

Turbulente tider

Et perspektivdokument om situationen i økonomien, i Danmark og internationalt, i fagbevægelsen og i Enhedslisten.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine