Internationalt

Af Niklas Zenius Jespersen

USA har snigmyrdet den iranske general Qassem Soleimani her natten mellem torsdag og fredag den 2. og 3. januar. Angrebet, der kommer direkte på ordre fra USA's præsident Trump, er en voldsom eskalation af konflikten mellem Iran og USA og en genoptrapning af USA's indblanding i Irak. Der er brug for at vi tager klart og tydeligt afstand fra denne slags overgreb imod selvstændige landes suverænitet og tager afstand fra brugen af snigmord og militære angreb fra imperialismen! Herunder må Danmark trække flåden tilbage fra Hormuz strædet og stoppe deltagelsen i USA's krigstrusler imod Iran! Samtidig med at vi m udbygge solidariteten med modstanden imod regimerne i både USA, Irak og Iran.

Af Jan Carlsen

Den 12 december var der valg i Storbritannien. Som bekendt vandt Boris Johnson og de konservative valget stort. Af de 650 pladser i parlamentet vandt de konservative 365 pladser i parlamentet. Labour fik 203 mandater og tabte 59 mandater. Dette på trods af at  Labour med Jeremy Corbyn i spidsen har haft det mest progressive program i lang tid.

Af Jeppe Krommes-RavnsmedSiden kuppet den 10. november, har kupmagerne brugt militærets og politiets magt til at få ’pacificeret’ landet. Men på trods af den brutale undertrykkelse, voksede modstanden i befolkningen, og gennem flere uger var store dele af landet helt lammet, som følge af vejblokader i op mod 100 forskellige lokaliteter. Fra massedemonstrationer i El Alto, Cochabamba, San Julián, Yapacaní, lød det entydige krav, at kuppræsidenten Jeanine Áñez, skulle træde tilbage.
Mens hele landet militariseres, forbereder højrefløjen indsættelsen af en ultrakonservativ ’overgangsregering’

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed*Evo Morales, den længst siddende præsident i Bolivias historie, er blevet tvunget fra magten af landets militære styrker. For første gang siden tilbagevenden til demokratiet i 1982, oplever Bolivia på ny et statskup. Som vi skrev for få dage siden, har krisen udviklet sig eksplosivt siden valget den 20. oktober.
Af Jeppe Krommes RavnsmedJeanine Áñez, der udråbte sig selv som præsident i Bolivia den 12. november, efter at militæret havde tvunget Evo fra magten, er i færd med at installere et brutalt diktatur i landet.

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

Situationen i Bolivia radikaliseres dag for dag. Efter præsidents- og parlamentsvalget, den 20. oktober, befinder landet sig nu i en eksplosiv krise, hvor højrefløjen forsøger at gennemtvinge et kup. Løsningen på denne krise afgør ikke kun hvem der skal være præsident, men også langt mere skæbnesvangre spørgsmål omkring Bolivias fremtidige økonomiske og politiske udvikling.

Turbulente tider

Et perspektivdokument om situationen i økonomien, i Danmark og internationalt, i fagbevægelsen og i Enhedslisten.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine