Internationalt

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

11 måneder efter kuppet i Bolivia genvinder MAS-IPSP magten med en overvældende valgsejr den 18. oktober, hvor Luis Arce fik 55,1% af stemmerne.

Mens hovedparten af oppositionen har lykønsket den nyvalgte præsident med sejren, opfordrer den rabiate højrefløj i Santa Cruz nu militæret til at tage magten. Og 28. oktober døde lederen af Bolivias minearbejderforbund efter at være blevet udsat for et voldeligt attentat.

Samtidig med dette, gør MAS-IPSP sig klar til at overtage regeringsmagten i en kontekst af en dyb økonomisk krise. Spørgsmålet er, om den nye regering vil basere sin krisepolitik på ønskerne og kravene fra de sociale bevægelser, eller om den i højere grad søger dialog og konsensus med oppositionen og de rige virksomhedsejere.

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

Knap et år efter det brutale kup i Bolivia, bliver der 18. oktober afholdt nyvalg. MAS-IPSP fører klart i meningsmålingerne, men spørgsmålet er om de reaktionære kræfter frivilligt vil afgive den regeringsmagt, som de sidste år tiltvang sig med støtte fra militæret.

21. oktober, kl. 19.30 – 21.30

Knap et år efter det brutale kup i Bolivia, bliver der 18. oktober afholdt nyvalg. MAS fører klart i meningsmålingerne, men spørgsmålet er om de reaktionære kræfter frivilligt vil afgive den regeringsmagt, som de sidste år tiltvang sig med støtte fra militæret.