Internationalt

Det er ikke kun i Danmark studerende protesterer imod den dårlige kvalitet af online undervisningen under corona-nedlukningen. Det gør man også i Pakistan. Her har studerende over hele landet på det seneste protesteret over uligheden i adgangen til online undervisning, ikke mindst i de dele af landet hvor der ikke er adgang til internet og elektricitet. Men frem for at tage problemerne seriøst, har myndighederne i stedet valgt at slå ned på protesterne og anholde de studerende.

By Greg Oxley (La Riposte, France)

In the United States, the murder of George Floyd, a 46-year-old African-American, at the hands of the Minneapolis police, has sparked a massive protest movement. Hundreds of thousands of protesters in more than 350 cities have expressed their anger at this gratuitous police violence. The policeman most directly responsible for the death of George Floyd - his three colleagues participated in the attack and did nothing to stop the murder - is called Derek Chauvin. He kept George Floyd pressed to the ground by kneeling on his neck.

Af Andreas Bülow

Venezuela har afværget en ny stribe forsøg på paramilitære angreb. En fejlslagen operation under ledelse af amerikanske ex-elite-soldater og hvor mange spor tyder på indblanding fra USA og den venezuelanske oppositionsleder Juan Guaidó. 


Det hele startede søndag den 3. maj, hvor en gruppe bevæbnede mænd forsøgte at gå i land i Mocuto, i La Guaira-delstaten (tidligere kendt som Vargas). Det ligger tæt på den internationale lufthavn i Maiquetia, en halv times kørsel fra landets hovedstad Caracas.

Af Andreas Bülow

I mange måneder har Chile været præget af enorme masseprotester. Det hele startede den 7. oktober sidste år, hvor gymnasieelever i Santiago begyndte at køre gratis med metroen for at protestere over Sebastian Piñera-regeringens dekret om stigninger på billetpriserne.

De studerende blev mødt med hård magtanvendelse fra politi og det var med til at udløse en massebevægelse, som kulminerede med den 1-million store demonstration i Santiago den 25. oktober, formentligt den største masse-demonstration i landets historie. Også den kontinentale situation, med oprør i Ecuador (og senere hen i Colombia), spillede en rolle i at inspirere masserne i Chile.

By Greg Oxley (PCF and La Riposte)

The coronavirus pandemic has had a devastating impact on the global economy.

It has come at a time when the economic cycle was already starting to descend. In France and Europe, growth rates were already low (1.2% for the euro zone) before the advent of the health crisis. Since then, the economy of Europe and the world has fallen sharply.

Af Andreas Bülow 

Det er med dyb sorg at vi har modtaget nyheden om Tanveer Gondals (også kendt under dæknavnet Lal Khan) død. Tanveer var en nær ven af foreningen Socialisten og var en af Pakistans vigtigste eksponenter for marxismen, forfatter til en række bøger om Asien og manden der havde uddannet flere generationer af revolutionære. 

Jeg lærte første gang Tanveer at kende i 2003 på et marxistisk sommertræf i Barcelona, Spanien. Dengang var jeg kun atten år gammel, men vores venskab skulle vare helt indtil hans alt for tidlige død, dags dato den 21. februar 2020. 

Covid-19-pandemien

Lad dem ikke gamble med vores liv! For en uafhængig klasselinje til at modgå pandemien.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine