Internationalt

Af Jeppe Krommes-RavnsmedSiden kuppet den 10. november, har kupmagerne brugt militærets og politiets magt til at få ’pacificeret’ landet. Men på trods af den brutale undertrykkelse, voksede modstanden i befolkningen, og gennem flere uger var store dele af landet helt lammet, som følge af vejblokader i op mod 100 forskellige lokaliteter. Fra massedemonstrationer i El Alto, Cochabamba, San Julián, Yapacaní, lød det entydige krav, at kuppræsidenten Jeanine Áñez, skulle træde tilbage.
Af Jeppe Krommes RavnsmedJeanine Áñez, der udråbte sig selv som præsident i Bolivia den 12. november, efter at militæret havde tvunget Evo fra magten, er i færd med at installere et brutalt diktatur i landet.

Mens hele landet militariseres, forbereder højrefløjen indsættelsen af en ultrakonservativ ’overgangsregering’

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed*Evo Morales, den længst siddende præsident i Bolivias historie, er blevet tvunget fra magten af landets militære styrker. For første gang siden tilbagevenden til demokratiet i 1982, oplever Bolivia på ny et statskup. Som vi skrev for få dage siden, har krisen udviklet sig eksplosivt siden valget den 20. oktober.

Kom til debatmøde om Bolivia, hvor enorme skovbrænde hærger, og hvor man den 20. oktober har præsidents- og parlamentsvalg.
Siden slutningen af juli måned er over 4 millioner hektar skov og græsningsarealer blevet brændt i Bolivia. Det svarer til at et område på næsten hele Danmarks størrelse er gået op i røg. Skovbrande er et tilbagevendende fænomen hvert år i Bolivia, men de har aldrig haft et omfang som det vi ser nu. Derfor er der tale om en kæmpe miljøkatastrofe.

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

Situationen i Bolivia radikaliseres dag for dag. Efter præsidents- og parlamentsvalget, den 20. oktober, befinder landet sig nu i en eksplosiv krise, hvor højrefløjen forsøger at gennemtvinge et kup. Løsningen på denne krise afgør ikke kun hvem der skal være præsident, men også langt mere skæbnesvangre spørgsmål omkring Bolivias fremtidige økonomiske og politiske udvikling.

I slutningen af maj fik Hands Off Venezuela stablet et solidt program på benene, da José Carlos Miranda, brasiliansk socialist og faglig aktivist, kom på besøg i København. Det blev både til offentligt møde i BJMF, tale til studenterbesættelse på KU og tale til faglig aktion i solidaritet med DSB arbejderne. Se billederne her.

Turbulente tider

Et perspektivdokument om situationen i økonomien, i Danmark og internationalt, i fagbevægelsen og i Enhedslisten.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine