Internationalt

Af Andreas Bülow

Mens Venezuelas økonomiske krise forværres, har præsident Maduro indkaldt til præsidentvalg den 20. maj. Oppositionen er splittet, USA presser på med flere sanktioner og venstrefløjen diskuterer hvordan revolutionen kan komme ud af sit nuværende dødvande.

Af Lasse Bertelsen 

Jeg var så heldig at blive inviteret til den Pakistanske marxistiske tendens The Struggles 36. kongres den første weekend af november 2017. Og det vil blive et besøg jeg aldrig glemmer. Selvfølgelig fordi det var anderledes end i Danmark, men især fordi der var en hel enestående atmosfære. Kongressen havde omkring 2200 deltager fra alle steder i Pakistan. 

Af Patrick Gehrs

I perioden op til den nye år, så man store grupper unge, arbejdere og arbejdsløse gå på gaden i protest, i mange iranske byer, mod stigende priser på fødevarer, massearbejdsløshed samt mange år med offentlige nedskæringer.

Af Andreas Bülow

Fredag den 11. august erklærede Donald Trump, at han ikke ville udelukke militærangreb på Venezuela. Truslen fra den amerikanske præsident er den foreløbige kulmination på måneders krise i Venezuela, hvor landet er rystet af voldelige demonstrationer der har forsøgt at vælte præsident Nicolás Maduros regering.

Anmeldelse af JS

Enkeltpersoners og også idéers rolle i historien er et omdiskuteret emne. Filmen om den unge Karl Marx (f. 1818, d. 1883) tager dette emne op. Den Unge Karl Marx indledes med at forklare hvordan de dårlige forhold for arbejderklassen under kapitalismen har ført til dannelsen af fagforeninger.

Af Patrick Gehrs

Som menneske og borger i det 21. århundrede (eller rettere digitaliseringens århundrede), præsenteres vi dagligt for nyheder indeholdende forskellige problemstillinger eller konflikter – det være sig af personlig, lokal, national, international samt videskabelig karakter. Havde vi levet for 100 år siden, havde vi næppe kunne forestille os det nyhedsbillede, som vi ser i dag. 

Turbulente tider

Et perspektivdokument om situationen i økonomien, i Danmark og internationalt, i fagbevægelsen og i Enhedslisten.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine