Internationalt

Lørdag den kl. 12.00-13.00 Christianshavns Torv, 1410 København K, Danmark

Vi fordømmer statskuppet i Bolivia! - Nej til militær undertrykkelse! - Solidaritet med alle de der kæmper imod højrefløjens reaktionære kup! - Demonstration lørdag den 16. november kl. 12 på Christianshavn Torv

------------------

Repudio al golpe de estado en Bolivia - No a la represión militar - Solidaridad con aquellos que luchan en contra el golpe reaccionario de la derecha - Manifestación sábado 16 de noviembre a las 12 en Christianshavn Torv
Mens hele landet militariseres, forbereder højrefløjen indsættelsen af en ultrakonservativ ’overgangsregering’

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed*



Evo Morales, den længst siddende præsident i Bolivias historie, er blevet tvunget fra magten af landets militære styrker. For første gang siden tilbagevenden til demokratiet i 1982, oplever Bolivia på ny et statskup. Som vi skrev for få dage siden, har krisen udviklet sig eksplosivt siden valget den 20. oktober.
Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

Situationen i Bolivia radikaliseres dag for dag. Efter præsidents- og parlamentsvalget, den 20. oktober, befinder landet sig nu i en eksplosiv krise, hvor højrefløjen forsøger at gennemtvinge et kup. Løsningen på denne krise afgør ikke kun hvem der skal være præsident, men også langt mere skæbnesvangre spørgsmål omkring Bolivias fremtidige økonomiske og politiske udvikling.

I slutningen af maj fik Hands Off Venezuela stablet et solidt program på benene, da José Carlos Miranda, brasiliansk socialist og faglig aktivist, kom på besøg i København. Det blev både til offentligt møde i BJMF, tale til studenterbesættelse på KU og tale til faglig aktion i solidaritet med DSB arbejderne. Se billederne her.

Kom til debatmøde om Bolivia, hvor enorme skovbrænde hærger, og hvor man den 20. oktober har præsidents- og parlamentsvalg.
Siden slutningen af juli måned er over 4 millioner hektar skov og græsningsarealer blevet brændt i Bolivia. Det svarer til at et område på næsten hele Danmarks størrelse er gået op i røg. Skovbrande er et tilbagevendende fænomen hvert år i Bolivia, men de har aldrig haft et omfang som det vi ser nu. Derfor er der tale om en kæmpe miljøkatastrofe.

Af Socialistens redaktion

Begivenhederne i Venezuela bliver ved med at udvikle sig. Selvom der er gået tre uger siden oppositionsleder Juán Guaidó proklamerede sig selv som landets præsident, har kupmagerne endnu ikke haft held til at vippe Nicolás Maduros regering af pinden. Alligevel fortsætter USA og dets allierede med statskuppet. Intet tyder på at de vil stoppe førend de har overtaget magten i Venezuela og ødelagt enhver rest af den bolivariske revolution.

Turbulente tider

Et perspektivdokument om situationen i økonomien, i Danmark og internationalt, i fagbevægelsen og i Enhedslisten.

Læs her

Go to top
Template by JoomlaShine