indhold

Tekst: Lasse Bertelsen
Foto: Niklas Zenius Jespersen

Den 9. december var mellem 500 og 700 især bygningsarbejdere samlet for Dansk Byggeris fashionable hovedkontor for at vise opbakning til fagbevægelsens forhandlere i byggeriet. Med 22 talere fra industri, transport, offentlige osv. blev der mere end en gang sået fast at opgaven var at stå sammen skulder ved skulder. Fællestillidsmand Nicolai Bentsen fra det kongelige teater udtalte, at ved OK18 havde de private støttet dem og at nu skulle de bare gribe telefonen, så var deres solidaritet klar.

Af Jan Carlsen

Den 12 december var der valg i Storbritannien. Som bekendt vandt Boris Johnson og de konservative valget stort. Af de 650 pladser i parlamentet vandt de konservative 365 pladser i parlamentet. Labour fik 203 mandater og tabte 59 mandater. Dette på trods af at  Labour med Jeremy Corbyn i spidsen har haft det mest progressive program i lang tid.

Af Niklas Zenius Jespersen

USA har snigmyrdet den iranske general Qassem Soleimani her natten mellem torsdag og fredag den 2. og 3. januar. Angrebet, der kommer direkte på ordre fra USA's præsident Trump, er en voldsom eskalation af konflikten mellem Iran og USA og en genoptrapning af USA's indblanding i Irak. Der er brug for at vi tager klart og tydeligt afstand fra denne slags overgreb imod selvstændige landes suverænitet og tager afstand fra brugen af snigmord og militære angreb fra imperialismen! Herunder må Danmark trække flåden tilbage fra Hormuz strædet og stoppe deltagelsen i USA's krigstrusler imod Iran! Samtidig med at vi m udbygge solidariteten med modstanden imod regimerne i både USA, Irak og Iran.

By Greg Oxley (La Riposte Magazine and PCF member)

Macron's pension reform threatens a major setback for the the rights and living conditions of working people in France. It is the latest episode in the reactionary policies that have been implemented by successive governments over many years, including the supposedly "socialist" government of Francois Holland.

Subcategories

Turbulente tider

Et perspektivdokument om situationen i økonomien, i Danmark og internationalt, i fagbevægelsen og i Enhedslisten.

Læs her

Internationalt

Demonstration lørdag i Kbh.: Nej til kup i Venezuela!

Demonstration foran USAs ambassade: Lørdag den 2. februar 2019 - kl 12.00 foran USA's ambassade - Dag Hammarskjölds Allé 24, 2100 København. Vi fordømmer det statskup der lige nu er under opsejling i Venezuela, hvor en repræsentant fra landets opposition har udråbt sig selv som præsident. Derfor demonstrerer vi under følgende paroler:

Kampen om Venezuela intensiveres

Af Andreas Bülow

Fredag den 11. august erklærede Donald Trump, at han ikke ville udelukke militærangreb på Venezuela. Truslen fra den amerikanske præsident er den foreløbige kulmination på måneders krise i Venezuela, hvor landet er rystet af voldelige demonstrationer der har forsøgt at vælte præsident Nicolás Maduros regering.

Eliterne i vild panik: beskylder hinanden for ”fake news”!

Af Patrick Gehrs

Som menneske og borger i det 21. århundrede (eller rettere digitaliseringens århundrede), præsenteres vi dagligt for nyheder indeholdende forskellige problemstillinger eller konflikter – det være sig af personlig, lokal, national, international samt videskabelig karakter. Havde vi levet for 100 år siden, havde vi næppe kunne forestille os det nyhedsbillede, som vi ser i dag. 

Marxistisk teori

20 år efter stor-konflikten i 1998 - vigtige erfaringer for arbejderklassen

Af Lasse Bertelsen

Det er nu 20 siden der sidst var en storkonflikt på det private område. 600.000 arbejdere gik i strejke efter at have stemt deres overenskomstforslag ned. Strejken varede i 11 dage og blev et slående eksempel på hvor stærk arbejderklassen er når den slås.

Trotskij og Fjerde Internationale

Af Andreas Bülow

Den 3. september er det 80 år siden Fjerde Internationale (FI) blev stiftet på et møde i Paris. FI var en revolutionær marxistisk internationale, stiftet på traditioner fra Marx og første Internationale, Anden internationale og de store arbejderpartier i Europa, samt Tredje internationale under Lenins ledelse. Når vi taler om internationaler, refererer vi til verdensomspændende arbejderorganisationer. 

Klimakrisen: Et socialistisk svar

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

Det er svært at sige helt præcist hvordan vejret vil arte sig, hvis temperaturen på jorden i løbet af det 21. århundrede stiger gennemsnitlig med 1,5-5,5°C, sådan som alle beregninger peger på. Hvad ligger egentlig til grund for klimakrisen og hvilket alternativ opstiller vi som socialister?

Go to top
Template by JoomlaShine