indhold

Af Julie Wetterslev*

I dag, søndag d. 28 februar, går salvadoranerne til valgurnerne for at vælge repræsentanter til parlamentet, kommunale bestyrelser og det mellemamerikanske parlament PARLACEN. Valgene afholdes i et anspændt klima præget af vold, hadsk retorik og demokratisk underskud.

Netop som valgkampagnen gik igang, blev El Salvador rystet af ét af de mest alvorlige tilfælde af politisk vold siden fredsaftalen i 1992 gjorde en ende på en blodig væbnet konflikt og førte til demokratiets genindførelse.

Ecuadors vælgere gav i første valgrunde en uppercut til oligarkiet, men nu forsøger eliten at så tvivl om valgresultaterne, mens OAS og USA begynder at blande sig for at forhindre en venstreorienteret valgsejr. Denne artikel blev oprindeligt bragt som et blogindlæg på Dagbladet Arbejderen.

Af Lasse Bertelsen

Lørdag den 27. februar bliver der kampvalg om formandsposten i Malerforbundet. Det er en kamp om linjen og om respekt for faget. Denne artikel blev oprindeligt bragt som et blogindlæg i Dagbladet Arbejderen. 

Den 27. februar er der ekstraordinær kongres i Malerforbundet. Årsagen er, at den nyvalgte forbundsformand trak sig af personlige årsager i 2020. Dette til trods for at han ikke bare var nyvalgt, men også yderst populær blandt de aktive malersvende og lærlinge. Den daværende næstformand Tonni Olsen blev derefter konstitueret som formand. En uge efter dette stopper en fagligt valgt forbundssekretær "efter gensidig aftale". Det har undret mange af os malersvende. Når vi spørger ind til det, får vi at vide, at "parterne har aftalt ikke at udtale sig om sagen". Hmmmm.

Af Socialistens redaktion

Mandag den 25. januar blev regeringen, partierne Venstre, de Radikale, Liberal Alliance og SF, enige om en aftale der sikrer minkavlerne hele 18,8 mia. i erstatning for lukningen af minkavl i Danmark.

Aftalen er en fuldstændigt uhørt grotesk gavebod til minkavlerne, som simpelthen får kompensation for tabt fortjeneste helt frem til år 2030. Udover 8,9 mia. til direkte støtte til minkavlerne fra 2022-2030, så betyder aftalen bl.a. at følgerhverv tildeles 4,1 mia. og at staten skal bruge op mod 2,7 mia. på nedrivning af produktionsanlæg.

Subcategories

Søg

Covid-19-pandemien

Lad dem ikke gamble med vores liv! For en uafhængig klasselinje til at modgå pandemien.

Læs her

Internationalt

Demonstration lørdag i Kbh.: Nej til kup i Venezuela!

Demonstration foran USAs ambassade: Lørdag den 2. februar 2019 - kl 12.00 foran USA's ambassade - Dag Hammarskjölds Allé 24, 2100 København. Vi fordømmer det statskup der lige nu er under opsejling i Venezuela, hvor en repræsentant fra landets opposition har udråbt sig selv som præsident. Derfor demonstrerer vi under følgende paroler:

Kampen om Venezuela intensiveres

Af Andreas Bülow

Fredag den 11. august erklærede Donald Trump, at han ikke ville udelukke militærangreb på Venezuela. Truslen fra den amerikanske præsident er den foreløbige kulmination på måneders krise i Venezuela, hvor landet er rystet af voldelige demonstrationer der har forsøgt at vælte præsident Nicolás Maduros regering.

Eliterne i vild panik: beskylder hinanden for ”fake news”!

Af Patrick Gehrs

Som menneske og borger i det 21. århundrede (eller rettere digitaliseringens århundrede), præsenteres vi dagligt for nyheder indeholdende forskellige problemstillinger eller konflikter – det være sig af personlig, lokal, national, international samt videskabelig karakter. Havde vi levet for 100 år siden, havde vi næppe kunne forestille os det nyhedsbillede, som vi ser i dag. 

Marxistisk teori

80 år efter mordet på Trotskij

I dag er det 80 år siden Leon Trotskij blev myrdet af en stalinistisk agent i Mexico. I en situation med verdensomspændende kapitalistisk krise er hans politiske idéer er mere relevante end nogensinde før. Vi genudgiver hermed en artikel fra 2002 der tjener som introduktion til hans liv og værk.

15 år efter Pierre Broués død

Af Andreas Bülow

Det er i dag 15 år siden Pierre Broué døde. Han var en fransk historiker som skrev en lang række vigtige bøger om den revolutionære bevægelses historie og om revolutioner i det 20. århundrede. Hans bøger beskriver blandt andet den spanske revolution, Kommunistisk Internationales historie, biografier af Trotskij, Rakovskij og Leon sedov, en bog om den tyske revolution 1918-1923, samt et enestående værk om den russiske venstreopposition. I anledning af 15-året for Broués død genoptrykker vi hermed en artikel om sidstnævnte værk, bogen "Kommunister imod Stalin". 

Anmeldelse af Anton Hansen udstilling på Arbejdermuseet

Af JS

Arbejdermuseet udstiller i anledning af 75 året for Danmarks befrielse, Anton Hansen tegninger i Information under titlen "Husker de?" trykt i perioden 30. Maj 1945 og frem til den 31. August 1945.

Go to top
Template by JoomlaShine